Les règles à respecter le choix de la théière ![]() conseils de préparation La préparation d’un thé nécessite de respecter quatre règles fondamentales : > Qualité de l'eau : choisir une eau peu minéralisée, neutre > Dosage : 4g-5g / 30cl > Température de l'eau > Temps d'infusion Température et temps d'infusion Thé vert : 55°-75°C / 1 à 3 minutes Thé blanc : 65°C / 7 à 20 minutes Thé jaune : 55°C / 20 minutes Thé bleu-vert (Oolong) : 95°C / 5 à 7 minutes Thé noir : 95°C / 3 à 5 minutes Thé sombre : 95°C / 3 à 5 minutes Thé Glacé : ambiante / 8 heures ![]() ![]() Donec vitae Donec vitae Mauris turpis nunc, blandit et, volutpat molestie, porta ut, ligula. Phasellus leo dolor, tempus non, auctor et, hendrerit quis, nisi. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Mauris turpis nunc, blandit et, volutpat molestie, porta ut, ligula. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Phasellus accumsan cursus velit. Donec id justo. Proin magna. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Nulla porta dolor. Praesent congue erat at massa. Praesent vestibulum dapibus nibh. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Mauris turpis nunc, blandit et, volutpat molestie, porta ut, ligula. Sed mollis, eros et ultrices tempus, mauris ipsum aliquam libero, non adipiscing dolor urna a orci. Nam quam nunc, blandit Sed augue ipsum, egestas nec, vestibulum et, malesuada adipiscing, dui. In ut quam vitae odio lacinia tincidunt. Ut varius tincidunt libero. Proin magna. Nullam cursus lacinia erat. Phasellus a est. Praesent ac massa at ligula laoreet iaculis. Phasellus leo dolor, tempus non, auctor et, hendrerit quis, nisi. Nullam nulla eros, ultricies sit amet, nonummy id, imperdiet feugiat, pede. Fusce neque. ![]() |